Pita od karfiola i krompira

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 40 minuta
Pita od karfiola i krompira

Sastojci

Karfiol:
1 svežanj
Krompir:
450 grama
Mlijeko:
470 mililitara
Jaja:
3 komada
Pšenično brašno:
250 grama
Maslac:
50 grama
Ribani sir:
120 grama
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Karfiol i krompir skuhati u slanoj vodi, pa ohladiti.

  2. Jaja, mlijeko i pšenično brašno sjediniti i napraviti ujednačenu smjesu uz dodavanje bibera i soli po želji.

  3. Karfiol i krompir izrezati na manje komade i poredati ih u tepsiju premazanu uljem.

  4. Preko povrća posuti jedan dio od pripremljene količine ribanog sira.

  5. Preliti pripremljeno tijesto, pa preko tijesta staviti maslac izrezan na tanje trake.

  6. Po površini posuti i ostatak ribanog sira, pa pitu peći 60 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.