- Vrijeme pripreme
- 40 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 17.4.2012
- 1 svežanj
- karfiol
- 450 g
- Krompir
- 470 ml
- mlijeko
- 3 komad
- Jaja
- 250 g
- pšenično brašno
- 50 g
- Maslac
- 120 g
- ribani sir
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- Sol

- Karfiol i krompir skuhati u slanoj vodi, pa ohladiti.
- Jaja, mlijeko i pšenično brašno sjediniti i napraviti ujednačenu smjesu uz dodavanje bibera i soli po želji.
- Karfiol i krompir izrezati na manje komade i poredati ih u tepsiju premazanu uljem.
- Preko povrća posuti jedan dio od pripremljene količine ribanog sira.
- Preliti pripremljeno tijesto, pa preko tijesta staviti maslac izrezan na tanje trake.
- Po površini posuti i ostatak ribanog sira, pa pitu peći 60 minuta na 200 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!