Pita od kupusa
Sastojci
Instrukcije
Brašno, 1 kašikicu soli i 1 kašiku ulja sjediniti, pa dodavanjem mlake vode mijesiti tijesto dok se ne ujednači.
Tijesto podijeliti na dva dijela i oblikovati dvije pogačice.
Ostaviti da odstoje 1 h, pa ih razvaljati malo oklagijom, premazati uljem i preklopiti jednu polovinu razvaljane pogačice preko druge.
Ostaviti da odstoje još 10 minuta.
Kupus i luk naribati, dodati 2 kašikice soli i 2 kašike ulja, pa ovu smjesu kratko propržiti u šerpi.
Nakon što jufke odstoje, razviti ih, svaku podijeliti na dva dijela, filovati, urolati, pa ih staviti u tepsiju premazanu uljem formirajući veliki zvrk.
Cijelu pitu po površini posuti sa nekoliko kapljica ulja.
Peći 40 minuta na 200 °C i poslužiti s pavlakom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.