Pita od špinata i sira

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 svežanj
Špinat
1 kašika
Maslinovo ulje
4 glavica
mladi luk
2 češanj
Bijeli luk
1 kašičica
kopar
100 g
feta sir
120 g
sir trapist
4 komad
Jaja
150 g
brašno
1/2 pakovanje
prašak za pecivo
350 ml
mlijeko
1 po potrebi
Sol
Pita od špinata i sira
  1. Špinat operite, posušite i isjeckajte.
  2. U šerpi zagrijte ulje, pa dodajte špinat.
  3. Kuhajte na umjerenoj temperaturi 3-4 minute uz konstantno miješanje.
  4. Prebacite u tanjir i ostavite da se hladi oko 20 minuta.
  5. U tavi, na zagrijanom ulju prvo propržite mladi luk, zatim dodajte bijeli, pa kuhajte 30-ak sekundi.
  6. Stavite proprženi luk u zdjelu.
  7. Špinat stavite u cjediljku, pa pritisnite kašikom, kako biste potisnuli suvišnu tečnost iz špinata.
  8. Procijeđeni špinat, kopar, feta i trapist sir pomiješajte sa lukom u zdjeli.
  9. Stavite ovu smjesu na dno okrugle posude za pečenje dimenzija 24 cm.
  10. Umutite jaja sa brašnom i praškom za pecivo, pa postepeno dodajite mlijeko dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu.
  11. Ovu masu prelijte preko mješavine špinata u posudi.
  12. Pecite 30-35 minuta u rerni na 200 °C, dok pita ne naraste i dobije zlatno smeđu boju na površini.
  13. Poslužite uz vašu omiljenu salatu

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*