- Špinat operite, posušite i isjeckajte.
- U šerpi zagrijte ulje, pa dodajte špinat.
- Kuhajte na umjerenoj temperaturi 3-4 minute uz konstantno miješanje.
- Prebacite u tanjir i ostavite da se hladi oko 20 minuta.
- U tavi, na zagrijanom ulju prvo propržite mladi luk, zatim dodajte bijeli, pa kuhajte 30-ak sekundi.
- Stavite proprženi luk u zdjelu.
- Špinat stavite u cjediljku, pa pritisnite kašikom, kako biste potisnuli suvišnu tečnost iz špinata.
- Procijeđeni špinat, kopar, feta i trapist sir pomiješajte sa lukom u zdjeli.
- Stavite ovu smjesu na dno okrugle posude za pečenje dimenzija 24 cm.
- Umutite jaja sa brašnom i praškom za pecivo, pa postepeno dodajite mlijeko dok ne dobijete glatku, ujednačenu smjesu.
- Ovu masu prelijte preko mješavine špinata u posudi.
- Pecite 30-35 minuta u rerni na 200 °C, dok pita ne naraste i dobije zlatno smeđu boju na površini.
- Poslužite uz vašu omiljenu salatu
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!