Pita od tikvica i sira

Sastojci
Instrukcije
Tikvicu oguliti, izrendati, posoliti, ostaviti da ispusti tečnost, pa je iscijediti.
U posebnoj posudi prvo izmiješati pavlaku, sir i jaja, zatim dodati malo soli i iscijeđenu tikvicu, pa sve promiješati.
U pleh premazan uljem staviti jednu jufku, premazati je mješavinom mlijeka i ulja, zatim staviti drugu jufku, također je premazati mješavinom, pa filom i preklopiti trećom jufkom.
Postupak nastaviti do isteka materijala.
Posljednju jufku premazati mješavinom ulja i mlijeka, pa pitu peći 40 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.