Pita od tikvica i sira

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
svježi sir
3 komad
Jaja
1 kg
jufke
1 komad
Tikvice
350 ml
pavlaka
100 ml
mlijeko
4 kašika
ulje
1 po potrebi
Sol
Pita od tikvica i sira
  1. Tikvicu oguliti, izrendati, posoliti, ostaviti da ispusti tečnost, pa je iscijediti.
  2. U posebnoj posudi prvo izmiješati pavlaku, sir i jaja, zatim dodati malo soli i iscijeđenu tikvicu, pa sve promiješati.
  3. U pleh premazan uljem staviti jednu jufku, premazati je mješavinom mlijeka i ulja, zatim staviti drugu jufku, također je premazati mješavinom, pa filom i preklopiti trećom jufkom.
  4. Postupak nastaviti do isteka materijala.
  5. Posljednju jufku premazati mješavinom ulja i mlijeka, pa pitu peći 40 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*