Pita s gljivama i piletinom

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 komad
jufke
400 g
pileće meso
400 g
šampinjoni
40 ml
pavlaka
1 komad
Jaja
5 ml
ulje
1 po potrebi
vegeta
1 po potrebi
Biber
Pita s gljivama i piletinom
  1. Piletinu isjeći na tanke šnicle i istući čekićem.
  2. Šampinjone isjeći na listove, izdinstati, dodati začine po želji i promiješati.
  3. Dvije jufke za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Gornju jufku premazati s malo pavlake i prekriti trećom. Ovaj postupak ponavljati do posljednje složene jufke.
  4. Na posljednju premazanu jufku staviti izdinstane šampinjone i poredati tanke listove pilećeg mesa.
  5. Čvrsto urolati i isjeći na dijelove. Svaki djelić premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
  6. Pitu peći na 200 stepeni, 40 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*