Pita s gljivama i piletinom
Sastojci
Instrukcije
Piletinu isjeći na tanke šnicle i istući čekićem.
Šampinjone isjeći na listove, izdinstati, dodati začine po želji i promiješati.
Dvije jufke za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Gornju jufku premazati s malo pavlake i prekriti trećom. Ovaj postupak ponavljati do posljednje složene jufke.
Na posljednju premazanu jufku staviti izdinstane šampinjone i poredati tanke listove pilećeg mesa.
Čvrsto urolati i isjeći na dijelove. Svaki djelić premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Pitu peći na 200 °C, 40 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.