Pita s gljivama i piletinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 30 minuta
Pita s gljivama i piletinom

Sastojci

Jufke:
6 komada
Pileće meso:
400 grama
Šampinjoni:
400 grama
Pavlaka:
40 mililitara
Jaja:
1 komad
Ulje:
5 mililitara
Vegeta:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Piletinu isjeći na tanke šnicle i istući čekićem.

  2. Šampinjone isjeći na listove, izdinstati, dodati začine po želji i promiješati.

  3. Dvije jufke za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Gornju jufku premazati s malo pavlake i prekriti trećom. Ovaj postupak ponavljati do posljednje složene jufke.

  4. Na posljednju premazanu jufku staviti izdinstane šampinjone i poredati tanke listove pilećeg mesa.

  5. Čvrsto urolati i isjeći na dijelove. Svaki djelić premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

  6. Pitu peći na 200 °C, 40 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.