Pita sa piletinom i krompirom

Sastojci
Instrukcije
Krompir kuhajte 10 minuta u slanoj vodi.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite piletinu.
U tavi propržite i izrezanu kobasicu, zatim dodajte praziluk, timijan i ruzmarin.
Dodajte krompir i pržite jedan minut uz konstantno miješanje.
Ovu smjesu pomiješajte u jednoj posudi sa pripremljenom piletinom.
Stavite jedan list tijesta u pleh premazan uljem.
Na sredinu stavite pola pripremljene mješavine, a zatim preklopite drugom jufkom.
Rubove jufke uvrnite prema unutrašnjosti i premažite ih umućenim jajetom.
Pecite oko 35 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.