Pita sa piletinom i krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 20 minuta
Pita sa piletinom i krompirom

Sastojci

Krompir:
400 grama
Voda:
60 mililitara
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Pileći fileti:
2 komada
Kobasica:
1 komad
Praziluk:
1 komad
Timijan:
1 svežanj
Ružmarin:
1 svežanj
Lisnato tijesto:
2 komada
Jaja:
1 komad

Instrukcije

  1. Krompir kuhajte 10 minuta u slanoj vodi.

  2. U tavi, na zagrijanom ulju propržite piletinu.

  3. U tavi propržite i izrezanu kobasicu, zatim dodajte praziluk, timijan i ruzmarin.

  4. Dodajte krompir i pržite jedan minut uz konstantno miješanje.

  5. Ovu smjesu pomiješajte u jednoj posudi sa pripremljenom piletinom.

  6. Stavite jedan list tijesta u pleh premazan uljem.

  7. Na sredinu stavite pola pripremljene mješavine, a zatim preklopite drugom jufkom.

  8. Rubove jufke uvrnite prema unutrašnjosti i premažite ih umućenim jajetom.

  9. Pecite oko 35 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.