- U tavi istopite 1.5 kašiku maslaca, pa dodajte izrezane gljive.
- Kuhajte ih uz povremeno miješanje 5-10 minuta, pa dodajte brokulu i 80 ml vode.
- Poklopite tavu i kuhajte brokulu 3-4 minute dok ne omekša.
- U međuvremenu, u posebnoj posudi istopite preostalu 1.5 kašiku maslaca.
- Dodajte brašno i kuhajte 2 minute uz konstantno miješanje.
- Nakon što brašno dobije zlatnu boju, dodajte mlijeko, bijeli luk i sol.
- Kuhajte 3-4 minute dokse smjesa ne zgusne i počne da ključa.
- Skinite s vatre, pa dodajte mozzarellu i 2 kašike parmezana.
- Razvijte tijesto za pizzu, premažite pripremljenim sosom i pospite mješavinom brokule i drugih sastojaka.
- Pospite mozzarelom i parmezanom, stavite u rernu i pecite oko 20 minuta na 200 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!