- Vrijeme pripreme
- 80 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Peciva
- Postavio
- Postavljeno
- 4.8.2012

- Svježi kvasac potopiti u malo mlakog mlijeka, dodati malo šećera i ostaviti da odstoji 15 minuta.
- U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati brašno, ulje, šećer, sol i dignuti kvasac.
- Mlijekom mijesiti tijesto, pa kada se dobije glatka smjesa ostaviti tijesto da nadođe, oko 1h.
- Kada naraste, tijesto podijeliti na više jednakih dijelova.
- Od svakog dijela formirati valjke, podijeliti ih na tri dijela i isplesti pletenice.
- Svaku pletenicu premazati jajetom i posuti makom.
- Peći 30 minuta na 250 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!