Pogačice sa džemom i kremom od vanilije
Sastojci
Instrukcije
Stavite u jednu posudu brašno, prašak za pecivo, šećer i sol.
Dodajte maslac, pa ga rukama utrljajte u brašno.
Kada se smjesa pretvori u mrvice dodajte mlijeko, pa mijesite dok ne dobijete glatko, mekano tijesto.
Stavite tijesto na ravnu površinu posutu brašnom, pa razvijte na krug debljine 2 cm.
Okruglom čašom (5 cm) iskružite tijesto kako biste dobili pogačice jednake veličine.
Poredajte ih u pleh za pečenje, a zatim nježno premažite mlijekom.
Pecite ih u rerni na 230 °C 10-12 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Izvadite ih iz rerne i okrenite naopačke.
Na svaku pogačicu stavite malo džema, pa malo šlag kreme od vanilije koju ste ranije pripremili prema uputstvu s vrećice.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.