Pohovana piletina sa susamom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Pohovana piletina sa susamom

Sastojci

Prezla:
90 grama
Susam:
2 kašike
Jaja:
2 komada
Korijander:
1 kašika
Soja sos:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Brašno:
75 grama
Pileći fileti:
500 grama
Špinat:
140 grama
Feta sir:
65 grama
Crveni luk:
1/2 glavice

Instrukcije

  1. Pomiješajte prezlu i susam.

  2. Sjedinite umućena jaja, soja sos i bijeli luk u jednoj od vaših kuhinjskih posuda.

  3. Pomiješajte brašno, sol i biber u posebnoj posudi.

  4. Pileća prsa izrežite na nekoliko užih, a a dugih dijelova.

  5. Svaki komad prvo uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu od jaja, pa u prezlu pomiješanu sa susamom.

  6. Pripremljenu piletinu pržite u tavi, n avrelom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju s obje strane.

  7. Kada se ispeče, stavite je na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije masnoću, pa poslužite sa mješavinom od špinata, crvenog luka i feta sira.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.