Pohovana piletina sa susamom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
90 g
Prezla
2 kašika
susam
2 komad
Jaja
1 kašika
korijander
1 kašičica
soja sos
1 češanj
Bijeli luk
75 g
brašno
500 g
Pileći fileti
140 g
Špinat
65 g
feta sir
1/2 glavica
Crveni luk
Pohovana piletina sa susamom
  1. Pomiješajte prezlu i susam.
  2. Sjedinite umućena jaja, soja sos i bijeli luk u jednoj od vaših kuhinjskih posuda.
  3. Pomiješajte brašno, sol i biber u posebnoj posudi.
  4. Pileća prsa izrežite na nekoliko užih, a a dugih dijelova.
  5. Svaki komad prvo uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu od jaja, pa u prezlu pomiješanu sa susamom.
  6. Pripremljenu piletinu pržite u tavi, n avrelom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju s obje strane.
  7. Kada se ispeče, stavite je na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije masnoću, pa poslužite sa mješavinom od špinata, crvenog luka i feta sira.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*