- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 21.2.2012
- 500 g
- pileće meso
- 3 komad
- Jaja
- 150 g
- trapist sir
- 150 g
- Prezla
- 150 g
- brašno
- 1 kašičica
- Bosiljak
- 1/7 kašičica
- bijeli luk u prahu
- 1 po potrebi
- Mješavina začina
- 1 po potrebi
- ulje

- Piletinu isjeći na šnicle, istanjiti čekićem za meso i začiniti po želji.
- U jednu od kuhinjskih posuda staviti prezlu, bosiljak i bijeli luk.
- Pripremljene pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u mješavinu s prezlom.
- Šnicle peći na vrelom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.
- Kada se šnicle ispeku, na svaku staviti naribanog sira trapista i zapeći u rerni, da se sir istopi.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!