Pohovana piletina
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pileće meso:
500 grama
Jaja:
3 komada
Trapist sir:
150 grama
Prezla:
150 grama
Brašno:
150 grama
Bosiljak:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Mješavina začina:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Piletinu isjeći na šnicle, istanjiti čekićem za meso i začiniti po želji.
U jednu od kuhinjskih posuda staviti prezlu, bosiljak i bijeli luk.
Pripremljene pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u mješavinu s prezlom.
Šnicle peći na vrelom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.
Kada se šnicle ispeku, na svaku staviti naribanog sira trapista i zapeći u rerni, da se sir istopi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.