Pohovana piletina

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pohovana piletina

Sastojci

Pileće meso:
500 grama
Jaja:
3 komada
Trapist sir:
150 grama
Prezla:
150 grama
Brašno:
150 grama
Bosiljak:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
13/100 kašičice
Mješavina začina:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Piletinu isjeći na šnicle, istanjiti čekićem za meso i začiniti po želji.

  2. U jednu od kuhinjskih posuda staviti prezlu, bosiljak i bijeli luk.

  3. Pripremljene pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u mješavinu s prezlom.

  4. Šnicle peći na vrelom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.

  5. Kada se šnicle ispeku, na svaku staviti naribanog sira trapista i zapeći u rerni, da se sir istopi.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.