Pohovana piletina

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
pileće meso
3 komad
Jaja
150 g
trapist sir
150 g
Prezla
150 g
brašno
1 kašičica
Bosiljak
1/7 kašičica
bijeli luk u prahu
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
ulje
Pohovana piletina
  1. Piletinu isjeći na šnicle, istanjiti čekićem za meso i začiniti po želji.
  2. U jednu od kuhinjskih posuda staviti prezlu, bosiljak i bijeli luk.
  3. Pripremljene pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u mješavinu s prezlom.
  4. Šnicle peći na vrelom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju s obje strane.
  5. Kada se šnicle ispeku, na svaku staviti naribanog sira trapista i zapeći u rerni, da se sir istopi.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*