Pohovane kriške od sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pohovane kriške od sira

Sastojci

Sir trapist:
300 grama
Jaja:
1 komad
Brašno:
200 grama
Prezla:
200 grama
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Sir izrezati na malo deblje kriške, u obliku trouglova.

  2. Svaku krišku sira uvaljati prvo u brašno, zatim u umućeno jaje, pa u prezlu.

  3. Sir peći u tavi, na zagrijanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju s obje strane.

  4. Kada se ispeče, sir staviti na papirni ubrus, kako bi se upila suvišna masnoća, pa nakon toga poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.