Pohovane mesne kuglice

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
paprika
1 po potrebi
ulje
300 g
Prezla
3 komad
Jaja
1/2 kašičica
kora od limuna
1 kašika
peršun
30 g
parmezan
300 ml
mlijeko
120 g
meso od raka
50 g
brašno
2 komad
luk vlasac
4 kašika
Maslac
1 po potrebi
Biber
Pohovane mesne kuglice
  1. Stavite u tavu maslac da se istopi, a zatim dodajte vlasac i kuhajte 3-4 minute dok ne omekša.
  2. Dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje 1 minutu.
  3. Dodajte i mlijeko, pa miješajte konstantno dok smjesa ne proključa.
  4. Smanjite temperaturu, pa kuhajte uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
  5. U zgusnutu smjesu dodajte meso rakova, parmezan, samljeveni peršun, limunovu koru i prstohvat paprike.
  6. Skinite s vatre, dodajte sol i biber, pa miješajte dok ne ujednačite smjesu.
  7. Rasporedite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi.
  8. Umutite jaja u jednoj posudi, a u drugu stavite prezlu.
  9. Od smjese koju ste ranije pripremili rukama oblikujte kuglice.
  10. Potopite svaku kuglicu najprije u jaje, pa u prezlu, a zatim ih poredajte na jedan pleh.
  11. Ostavite da kuglice odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim ih pecite u tavi na zagrijanom ulju dok ne dobiju ujednačenu, zlatnu boju.
  12. Svaku ispečenu kuglicu stavite na papirni ubrus kako biste se riješili suvišne masnoće i odmah posolite kuglice.
  13. Pospite kuglice peršunom i poslužite ih tople.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*