
- Stavite u tavu maslac da se istopi, a zatim dodajte vlasac i kuhajte 3-4 minute dok ne omekša.
- Dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje 1 minutu.
- Dodajte i mlijeko, pa miješajte konstantno dok smjesa ne proključa.
- Smanjite temperaturu, pa kuhajte uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
- U zgusnutu smjesu dodajte meso rakova, parmezan, samljeveni peršun, limunovu koru i prstohvat paprike.
- Skinite s vatre, dodajte sol i biber, pa miješajte dok ne ujednačite smjesu.
- Rasporedite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi.
- Umutite jaja u jednoj posudi, a u drugu stavite prezlu.
- Od smjese koju ste ranije pripremili rukama oblikujte kuglice.
- Potopite svaku kuglicu najprije u jaje, pa u prezlu, a zatim ih poredajte na jedan pleh.
- Ostavite da kuglice odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta, a zatim ih pecite u tavi na zagrijanom ulju dok ne dobiju ujednačenu, zlatnu boju.
- Svaku ispečenu kuglicu stavite na papirni ubrus kako biste se riješili suvišne masnoće i odmah posolite kuglice.
- Pospite kuglice peršunom i poslužite ih tople.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!