Pohovane paprike punjene sirom i suhim mesom
- Paprike operite, očistite u unutra, poredajte u pleh za pečenje, pa stavite u rernu sa temperaturom od 250 °C.
- Paprike pecite dok se na ljusci ne počnu stvarati mjehurići, oko 15 minuta.
- Izvadite paprike iz rerne, prekrijte ih vlažnom krpom i plastičnom dolijom ili vrećicom.
- Dok se paprike hlade, u međuvremenu isjeckajte pileća prsa na sitne kockice.
- U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni luk, a zatim dodajte pileća prsa i mješavinu začina.
- Pržite ih 5-6 minuta, a zatim skinite s vatre.
- Sir naribajte, a suho meso isjeckajte sitno.
- U jednoj posudi pomiješajte ohlađena pileća prsa, bez ulja, suho meso i sir.
- Kada se ohlade, paprike ogulite, pa ih napunite pripremljenim filom.
- Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu.
- Stavite ih u tavu sa sagrijanim uljem i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
- Poslužite uz prilog po želji, npr. pečeni krompir sa vrhnjem za kuhanje.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!