Pohovane paprike punjene sirom i suhim mesom

Vrijeme pripreme
25 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
9 komad
paprike roge
200 g
sir trapist
80 g
suho meso
60 g
Pileći fileti
1 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
Sol
1 kašičica
Mješavina začina
1 po potrebi
ulje
2 komad
Jaja
3 kašika
brašno
3 kašika
Prezla
Pohovane paprike punjene sirom i suhim mesom
  1. Paprike operite, očistite u unutra, poredajte u pleh za pečenje, pa stavite u rernu sa temperaturom od 250 °C.
  2. Paprike pecite dok se na ljusci ne počnu stvarati mjehurići, oko 15 minuta.
  3. Izvadite paprike iz rerne, prekrijte ih vlažnom krpom i plastičnom dolijom ili vrećicom.
  4. Dok se paprike hlade, u međuvremenu isjeckajte pileća prsa na sitne kockice.
  5. U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni luk, a zatim dodajte pileća prsa i mješavinu začina.
  6. Pržite ih 5-6 minuta, a zatim skinite s vatre.
  7. Sir naribajte, a suho meso isjeckajte sitno.
  8. U jednoj posudi pomiješajte ohlađena pileća prsa, bez ulja, suho meso i sir.
  9. Kada se ohlade, paprike ogulite, pa ih napunite pripremljenim filom.
  10. Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu.
  11. Stavite ih u tavu sa sagrijanim uljem i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  12. Poslužite uz prilog po želji, npr. pečeni krompir sa vrhnjem za kuhanje.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*