Pohovane paprike

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Pohovane paprike

Sastojci

Paprike:
1 kilogram
Jaja:
2 komada
Sir trapist:
250 grama
Prezla:
Po želji
Brašno:
Po želji

Instrukcije

  1. Paprike oprati, a zatim ispeći u rerni.

  2. Nakon što se ispeku, prekriti ih folijom, pa nakon nekoliko minuta oguliti.

  3. Očistiti unutrašnjost paprika, a zatim ih napuniti sirom.

  4. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezlu.

  5. Paprike peći u tavi, na zagrijanom ulju, dok ne dobiju, zlatno-smeđu boju s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.