Pohovane teleće šnicle

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
5 komad
teleće šnicle
4 komad
Jaja
3 kg
Prezla
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
ulje
1 po potrebi
brašno
Pohovane teleće šnicle
  1. Šnicle istući kuhinjskim čekićem, posoliti i uvaljati u brašno.
  2. Potopiti ih u jaja, zatim uvaljati u prezlu, ponovo potopiti u smjesu od jaja i staviti da se peku na prethodno zagrijanom ulju.
  3. Šnicle peći na laganoj temperaturi dok ne dobiju zlatnu boju.
  4. Ispečene šnicle obložiti papirom, kako bi se upila suvišna masnoća.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*