Pohovane teleće šnicle

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Pohovane teleće šnicle

Sastojci

Teleće šnicle:
5 komada
Jaja:
4 komada
Prezla:
3 kilograma
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Brašno:
Po želji

Instrukcije

  1. Šnicle istući kuhinjskim čekićem, posoliti i uvaljati u brašno.

  2. Potopiti ih u jaja, zatim uvaljati u prezlu, ponovo potopiti u smjesu od jaja i staviti da se peku na prethodno zagrijanom ulju.

  3. Šnicle peći na laganoj temperaturi dok ne dobiju zlatnu boju.

  4. Ispečene šnicle obložiti papirom, kako bi se upila suvišna masnoća.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.