Pohovani goveđi kotleti

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
goveđi kotleti
4 komad
Jaja
5 kašika
romano sir
250 ml
kukuruzno ulje
1/7 kašičica
bijeli luk u prahu
1/2 kašičica
peršun
500 g
Prezla
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
Pohovani goveđi kotleti
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda umutiti jaja, dodati sir, peršun, sol, bijeli luk i biber, pa sve izmiješati.
  2. Potopiti kotlete u ovu mješavinu, pa ih uvaljati u prezlu.
  3. U većoj tavi zagrijati kukuruzno ulje, pa peći ujednačeno kotlete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*