Pohovani goveđi kotleti

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Pohovani goveđi kotleti

Sastojci

Goveđi kotleti:
500 grama
Jaja:
4 komada
Romano sir:
5 kašika
Kukuruzno ulje:
250 mililitara
Bijeli luk u prahu:
13/100 kašičice
Peršun:
1/2 kašičice
Prezla:
500 grama
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda umutiti jaja, dodati sir, peršun, sol, bijeli luk i biber, pa sve izmiješati.

  2. Potopiti kotlete u ovu mješavinu, pa ih uvaljati u prezlu.

  3. U većoj tavi zagrijati kukuruzno ulje, pa peći ujednačeno kotlete dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.