Pohovani karfiol

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 svežanj
karfiol
150 g
Prezla
3 komad
Jaja
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
ulje
Pohovani karfiol
  1. Cvjetove karfiola operite pod hladnom, tekućom vodom, stavite ih u šerpu i posolite.
  2. Dodajte dovoljno vode da se potope cvjetovi i stavite na umjerenu temperaturu da kuha.
  3. Kada voda proključa, kuhajte još 15 minuta, pa procijedite tečnost.
  4. Skuhani karfiol bi trebao biti mekan, pazeći da se ne raspada.
  5. Skuhane cvjetove karfiola potopite u umućeno jaje, a zatim u prezlu.
  6. Pecite ih u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  7. Poslužite ih uz pire ili rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*