Pohovani mozak

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
250 g
teleći mozak
500 ml
mlaćanica
1 šolja
brašno
1 po potrebi
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 komad
Jaja
Pohovani mozak
  1. Detaljno očistite mozak, uklonite membrane.
  2. Potopite mozak u slanu vodu na kratko vrijeme pa ga izrežite na 1cm debele šnicle.
  3. Umutite jaja u maloj zdjelu s električnim mikserom na srednjoj brzini 1 minutu.
  4. Jajima dodajte mlijeko i još malo mutite.
  5. Prosijte brašno i prašak za pecivo, posolite i pobiberite pa dodajte u smjesu sa jajima.
  6. Uvaljate šnicle u smjesu.
  7. Pržite na tavi dok šnicle ne dobiju zlatnu boju, okrenite jednom.
  8. Poslužite sa kiflama, uz luk, krastavice ili drugu salatu po želji naravno.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*