Pohovani mozak
![Pohovani mozak Pohovani mozak](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2012/07/pohovani-mozak.jpg)
Sastojci
Instrukcije
Detaljno očistite mozak, uklonite membrane.
Potopite mozak u slanu vodu na kratko vrijeme pa ga izrežite na 1cm debele šnicle.
Umutite jaja u maloj zdjelu s električnim mikserom na srednjoj brzini 1 minutu.
Jajima dodajte mlijeko i još malo mutite.
Prosijte brašno i prašak za pecivo, posolite i pobiberite pa dodajte u smjesu sa jajima.
Uvaljate šnicle u smjesu.
Pržite na tavi dok šnicle ne dobiju zlatnu boju, okrenite jednom.
Poslužite sa kiflama, uz luk, krastavice ili drugu salatu po želji naravno.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.