Pohovani pureći fileti

Služi: 1 osobuKuhanje: 6 minutaPriprema: 8 minuta
Pohovani pureći fileti

Sastojci

Pureći fileti:
400 grama
Brašno:
1/4 šolje
Sol:
13/100 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Jaja:
1 komad
Voda:
2 kašike
Prezla:
1 šolja
Parmezan:
1/2 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Umiješajte filete u brašno, zatim u smjesu s jajetom i vodom a na kraju u prezlu pomiješanu sa sirom. Ostavite da odstoje 5 minuta.

  2. Rastopite maslo u tavi na visokoj temperaturi, dodajte filete i pecite 3 minute sa svake strane.

  3. Pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.