Pohovani riblji fileti sa tartar sosom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pohovani riblji fileti sa tartar sosom

Sastojci

Palenta:
200 grama
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Kora od limuna:
2 kašičice
Jaja:
1 komad
Riblji fileti:
4 komada
Avokado:
1 komad
Salata:
80 grama
Sok od limuna:
1 kašika
Majoneza:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Rotkvice:
2 komada
Ulja:
1 kašika

Instrukcije

  1. Najprije napravite tartar sos tako što ćete pomiješati majonezu, limunovu koru, kapari, krastavce i peršun.

  2. Dodajte začine po želji, sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider.

  3. U posebnoj posudi pomiješajte palentu, bijeli luk u prahu, sol, biber i limunovu koru.

  4. Jaje umutite u manjoj posudi.

  5. Svaki komad ribe potopite u jaje, a zatim i u mješavinu od palente.

  6. Ostavite u frižider 10 minuta.

  7. U međuvremenu pomiješajte rotkvicu, avokado i listove salate.

  8. Pospite ovu mješavinu limunovim sokom i jednom kašikicom ulja.

  9. U tavi zagrijte ulje, a zatim ujednačeno ispržite s obje strane riblje filete koji su stajali u frižideru.

  10. Stavite ih na papirni ubrus kako bi se upila masnoća, a zatim poslužite uz pomfrit , pripremljenu salatu i tartar sos.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.