- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 31.3.2013
- 1 kašika
- sok od limuna
- 80 g
- salata
- 1 komad
- avokado
- 4 komad
- riblji fileti
- 1 komad
- Jaja
- 2 kašičica
- kora od limuna
- 1 kašičica
- bijeli luk u prahu
- 200 g
- palenta

Za tartar umak:
100 ml manje masne majoneze
1 kašikica sitno ribane limunova korica
1 kašikica sitno nasjeckanog kaparija
2 krastavca, sitno nasjeckana
1 kašika usitnjenog peršuna
- Najprije napravite tartar sos tako što ćete pomiješati majonezu, limunovu koru, kapari, krastavce i peršun.
- Dodajte začine po želji, sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider.
- U posebnoj posudi pomiješajte palentu, bijeli luk u prahu, sol, biber i limunovu koru.
- Jaje umutite u manjoj posudi.
- Svaki komad ribe potopite u jaje, a zatim i u mješavinu od palente.
- Ostavite u frižider 10 minuta.
- U međuvremenu pomiješajte rotkvicu, avokado i listove salate.
- Pospite ovu mješavinu limunovim sokom i jednom kašikicom ulja.
- U tavi zagrijte ulje, a zatim ujednačeno ispržite s obje strane riblje filete koji su stajali u frižideru.
- Stavite ih na papirni ubrus kako bi se upila masnoća, a zatim poslužite uz pomfrit , pripremljenu salatu i tartar sos.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!