Pohovani riblji fileti sa tartar sosom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
sok od limuna
80 g
salata
1 komad
avokado
4 komad
riblji fileti
1 komad
Jaja
2 kašičica
kora od limuna
1 kašičica
bijeli luk u prahu
200 g
palenta
Pohovani riblji fileti sa tartar sosom

Za tartar umak:
100 ml manje masne majoneze
1 kašikica sitno ribane limunova korica
1 kašikica sitno nasjeckanog kaparija
2 krastavca, sitno nasjeckana
1 kašika usitnjenog peršuna

  1. Najprije napravite tartar sos tako što ćete pomiješati majonezu, limunovu koru, kapari, krastavce i peršun.
  2. Dodajte začine po želji, sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte palentu, bijeli luk u prahu, sol, biber i limunovu koru.
  4. Jaje umutite u manjoj posudi.
  5. Svaki komad ribe potopite u jaje, a zatim i u mješavinu od palente.
  6. Ostavite u frižider 10 minuta.
  7. U međuvremenu pomiješajte rotkvicu, avokado i listove salate.
  8. Pospite ovu mješavinu limunovim sokom i jednom kašikicom ulja.
  9. U tavi zagrijte ulje, a zatim ujednačeno ispržite s obje strane riblje filete koji su stajali u frižideru.
  10. Stavite ih na papirni ubrus kako bi se upila masnoća, a zatim poslužite uz pomfrit , pripremljenu salatu i tartar sos.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*