Povrtna čorba s puretinom

Sastojci
Instrukcije
- U šerpu s vodom stavite krompir, celer, crveni luk i puretinu. 
- Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu i kuhajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta. 
- Dodajte mješavinu začina, sol i biber. 
- U posebnoj posudi istopite maslac, zatim dodajte brašno. 
- Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje, dok ne dobijete gustu, glatku masu, oko 1 minut. 
- Polahko dodajite mlijeko i kuhajte još 4-5 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne. 
- Prelijte smjesu u čorbu, promiješajte, kuhajte još nekoliko minuta, pa poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.