Povrtna čorba s puretinom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
800 g
Krompir
75 g
celer
75 g
Crveni luk
100 g
kuhana puretina
80 ml
voda
2 kašika
Mješavina začina
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
5 kašika
Maslac
500 ml
mlijeko
Povrtna čorba s puretinom
  1. U šerpu s vodom stavite krompir, celer, crveni luk i puretinu.
  2. Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu i kuhajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta.
  3. Dodajte mješavinu začina, sol i biber.
  4. U posebnoj posudi istopite maslac, zatim dodajte brašno.
  5. Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje, dok ne dobijete gustu, glatku masu, oko 1 minut.
  6. Polahko dodajite mlijeko i kuhajte još 4-5 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
  7. Prelijte smjesu u čorbu, promiješajte, kuhajte još nekoliko minuta, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*