Povrtna krem čorba

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
3 češanj
Bijeli luk
3 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1/2 glavica
celer
4 komad
mrkve
150 g
pavlaka
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
peršun
Povrtna krem čorba
  1. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju malo propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.
  2. Dodati na kocke izrezan krompir, mrkvu, papriku i celer.
  3. Posoliti i pobiberiti povrće, dodati malo vode i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
  4. Kada se povrće skuha, zajedno sa tečnošću ga staviti u blender i izmiksati.
  5. Vratiti u šerpu, dodati pavlaku i kuhati još nekoliko minuta.
  6. Pri posluživanju čorbu posuti listovima svježeg peršuna ili nekog drugog bilja po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*