Povrtna krem čorba

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 45 minuta
Povrtna krem čorba

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Maslinovo ulje:
3 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Celer:
1/2 glavice
Mrkve:
4 komada
Pavlaka:
150 grama
Mješavina začina:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju malo propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.

  2. Dodati na kocke izrezan krompir, mrkvu, papriku i celer.

  3. Posoliti i pobiberiti povrće, dodati malo vode i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

  4. Kada se povrće skuha, zajedno sa tečnošću ga staviti u blender i izmiksati.

  5. Vratiti u šerpu, dodati pavlaku i kuhati još nekoliko minuta.

  6. Pri posluživanju čorbu posuti listovima svježeg peršuna ili nekog drugog bilja po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.