- Vrijeme pripreme
- 45 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 3.9.2012
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 3 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1/2 glavica
- celer
- 4 komad
- mrkve
- 150 g
- pavlaka
- 1 po potrebi
- Mješavina začina
- 1 po potrebi
- peršun

- U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju malo propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.
- Dodati na kocke izrezan krompir, mrkvu, papriku i celer.
- Posoliti i pobiberiti povrće, dodati malo vode i kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
- Kada se povrće skuha, zajedno sa tečnošću ga staviti u blender i izmiksati.
- Vratiti u šerpu, dodati pavlaku i kuhati još nekoliko minuta.
- Pri posluživanju čorbu posuti listovima svježeg peršuna ili nekog drugog bilja po želji.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!