Preljev za salatu od bijelog luka i kopra
Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta

Sastojci
Mlijeko:
200 mililitara
Peršun:
1 šolja
Bijeli luk:
3 češnja
Majoneza:
200 mililitara
Kopar:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Izmiksati mlijeko, peršun i bijeli luk u blenderu.
Izmiksanu glatku smjesu preliti u zdjelu, pa dodati majonezu, kopar, sol i biber.
Miješati dok se smjesa ne izjednači, pa je iskoristiti kao preljev za salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.