Preljev za salatu od bijelog luka i kopra

Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Preljev za salatu od bijelog luka i kopra

Sastojci

Mlijeko:
200 mililitara
Peršun:
1 šolja
Bijeli luk:
3 češnja
Majoneza:
200 mililitara
Kopar:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Izmiksati mlijeko, peršun i bijeli luk u blenderu.

  2. Izmiksanu glatku smjesu preliti u zdjelu, pa dodati majonezu, kopar, sol i biber.

  3. Miješati dok se smjesa ne izjednači, pa je iskoristiti kao preljev za salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.