Preljev za salatu od jogurta i majoneze
Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta

Sastojci
Majoneza:
60 mililitara
Jogurt:
60 mililitara
Bijeli luk:
2 češnja
Peršun:
1/4 šolje
Vlasac:
1 kašičica
Kopar:
2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Bijeli luk samljeti, a peršun, kopar i vlasac sitno isjeckati.
Majonezu i jogurt sjediniti, dodati samljeveni bijeli luk, isjeckane sastojke, biber i sol, pa sve izmiješati.
Pripremljenu smjesu iskoristiti kao preljev za salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.