Premazana pečena piletina
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Maslinovo ulje:
1/4 šoljice
Med:
1 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Paprika:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
4 komada
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U zdjeli pomiješajte ulje, med, sok od limuna i papriku.
Stavite piletinu u posudu za pečenje a zatim je premažite s napravljenom smjesom.
Pecite 35-40 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Izvadite iz pećnice i prekrijte folijom, 15 minuta, da omekša a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.