Prilog od pečenog povrća

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 15 minuta
Prilog od pečenog povrća

Sastojci

Krompir:
1/2 kilograma
Mrkve:
3 komada
Crveni luk:
2 glavice
Paprike:
3 komada
Ružmarin:
Po želji
Celer:
Po želji
Maslinovo ulje:
Po želji
Kim:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Povrće:
Po želji

Instrukcije

  1. Oprati i očistiti krompir i mrkvu, isjeći na komade i staviti u posudu za kuhanje.

  2. Kuhati 5-6 minuta u slanoj vodi, procijediti i umiješati malo maslinovog ulja i bibera.

  3. U posudu za pečenje prvo staviti krompir, posuti ruzmarinom, zatim dodati mrkvu i malo kima.

  4. Ostatak povrća očistiti, isjeći i dodati u posudu za pečenje uz malo maslinovog ulja.

  5. Povrće peći 60 minuta na 200 °C i toplo poslužiti kao prilog nekom jelu od mesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.