Proljetna supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Proljetna supa

Sastojci

Mrkve:
2 komada
Repa:
1 komad
Celer:
1/2 glavice
Grašak:
150 grama
Šparoge:
100 grama
Mladi luk:
5 glavica
Voda:
1 litar

Instrukcije

  1. Mrkvu i repu izrezati na tanje krugove, izmiješati ih sa isjeckanim celerom, lukom i karfiolom.

  2. Ovu mješavinu dodati u šerpu sa 1 l vode i kuhati 40 minuta.

  3. Posebno skuhati grašak i šparoge, pa ih uz začine po želji dodati u skuhanu mješavinu.

  4. Sve zajedno kuhati još 5 minuta, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.