Propržene mrkve s gljivama

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
8 komad
mrkve
2 kašika
maslo
2 kašičica
Maslinovo ulje
200 g
gljive
3 glavica
zeleni luk
1 kašika
sok od limuna
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
Propržene mrkve s gljivama
  1. Zagrijte maslo i ulje u tavi. Dodajte mrkve i pecite 8 minuta.
  2. Umiješajte gljive, luk i pecite još 6 minuta ili dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte sok od limuna, sol i biber pa dobro promiješajte.
  4. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*