Propržene mrkve s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Mrkve:
8 komada
Maslo:
2 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Gljive:
200 grama
Zeleni luk:
3 glavice
Sok od limuna:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Zagrijte maslo i ulje u tavi. Dodajte mrkve i pecite 8 minuta.
Umiješajte gljive, luk i pecite još 6 minuta ili dok povrće ne omekša.
Dodajte sok od limuna, sol i biber pa dobro promiješajte.
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.