Propržene šparoge s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Šparoge:
450 grama
Đumbir:
2 kašičice
Ulje kanole:
2 kašike
Gljive:
2 šolje
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Šećer:
1/2 kašičice
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte ulje pa umiješajte šparoge i đumbier. Pecite 2-3 minute ili dok šparoge ne omekšaju.
Dodajte gljive, sol, šećer i biber pa pecite još 2-3 minute ili dok gljive ne omekšaju.
Skinite s vatre i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.