Prstenovi crvenog luka punjeni mesom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri do 180°C.
U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sol, biber i luk u prahu.
Oljuštite luk i narežite ga na prstenove debljine oko 1 centimetar. Odvojite prstenove jedan od drugog.
Uzmite kašiku smjese od mesa i pritisnite je u dno prstena luka.
U sredinu mesa stavite kockicu Cheddar sira.
Zatvorite prsten sa još jednom kašikom smjese mesa, pritiskajući je ravno. Ponavljajte postupak sa preostalim prstenovima.
Stavite brašno, jaja i prezle u tri odvojene zdjele.
Uvaljajte prsten prvo u brašno, protresite višak, zatim u jaja, u prezle, ponovo u jaja, i na kraju u prezle.Ponavljajte postupak sa preostalim prstenovima.
Pržite prstenove 5-6 minuta, dok ne postanu duboko zlatno smeđi.
Ocjedite ih na papirnom ubrusu, zatim poslužite sa kečapom!
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.