Prstenovi crvenog luka punjeni mesom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 30 minuta
Prstenovi crvenog luka punjeni mesom

Sastojci

Mljevena govedina:
450 grama
Sol:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Cheddar sir:
115 grama
Crveni luk:
1 glavica
Brašno:
125 grama
Jaja:
5 komada
Prezla:
150 grama
Ulje:
Po želji
Kečap:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj vatri do 180°C.

  2. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, sol, biber i luk u prahu.

  3. Oljuštite luk i narežite ga na prstenove debljine oko 1 centimetar. Odvojite prstenove jedan od drugog.

  4. Uzmite kašiku smjese od mesa i pritisnite je u dno prstena luka.

  5. U sredinu mesa stavite kockicu Cheddar sira.

  6. Zatvorite prsten sa još jednom kašikom smjese mesa, pritiskajući je ravno. Ponavljajte postupak sa preostalim prstenovima.

  7. Stavite brašno, jaja i prezle u tri odvojene zdjele.

  8. Uvaljajte prsten prvo u brašno, protresite višak, zatim u jaja, u prezle, ponovo u jaja, i na kraju u prezle.Ponavljajte postupak sa preostalim prstenovima.

  9. Pržite prstenove 5-6 minuta, dok ne postanu duboko zlatno smeđi.

  10. Ocjedite ih na papirnom ubrusu, zatim poslužite sa kečapom!

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.