Pržena govedina na mexički način
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Govedina:
450 grama
Biljno ulje:
2 kašike
Kumin:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Crvena ljuta paprika:
1 komad
Zelena salata:
3 šolje
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi.
Dodajte papriku, ljutu papriku i crveni luk pa pecite, uz povremeno miješanje, 2-3 minute ili dok povrće ne postane hrskavo. Izvadite iz tave i ostavite na stranu.
U istu tavu dodajte meso, kumin, origano i bijeli luk. Pecite 2-3 minute ili dok meso ne bude pečeno.
Vratite povrće u tavi i promiješajte.
Skinite s vatre i poslužite uz zelenu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.