Pržena piletina sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pržena piletina sa bijelim lukom

Sastojci

Bijeli luk u prahu:
2 kašičice
Mljeveni biber:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica
Prezla:
60 grama
Brašno:
125 grama
Mlijeko:
120 mililitara
Jaja:
1 komad
Pileći fileti:
4 komada
Ulje:
235 mililitara
Paprika:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U jednoj posudi pomiješati bijeli luk, biber, sol, papriku, prezlu i brašno, a u drugoj umutiti jaje i mlijeko.

  2. Pileća prsa istući kuhinjskim čekićem, svaki komad potopiti prvo u smjesu od mlijeka i jaja, a zatim uvaljati u smjesu od brašna i ostalih sastojaka.

  3. Pripremljena pileća prsa peći na zagrijanom ulju po 5-10 minuta s obje strane, pa poslužiti uz tjesteninu ili skuhano povrće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.