Pržena piletina sa bijelim lukom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašičica
bijeli luk u prahu
1 kašičica
mljeveni biber
1 kašičica
Sol
60 g
Prezla
125 g
brašno
120 ml
mlijeko
1 komad
Jaja
4 komad
Pileći fileti
235 ml
ulje
1 kašičica
paprika
Pržena piletina sa bijelim lukom
  1. U jednoj posudi pomiješati bijeli luk, biber, sol, papriku, prezlu i brašno, a u drugoj umutiti jaje i mlijeko.
  2. Pileća prsa istući kuhinjskim čekićem, svaki komad potopiti prvo u smjesu od mlijeka i jaja, a zatim uvaljati u smjesu od brašna i ostalih sastojaka.
  3. Pripremljena pileća prsa peći na zagrijanom ulju po 5-10 minuta s obje strane, pa poslužiti uz tjesteninu ili skuhano povrće.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*