Pržena piletina sa rižom
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte chilli i soja sos, pa ostavite na stranu.
U tavi zagrijte ulje, pa stavite isjeckanu piletinu.
Pržite je dok ne dobije zlatno-smeđu boju, a zatim izvadite iz tave.
U tavi, na zagrijanom ulju, propržite prvo crveni, a zatim dodajte i bijeli luk.
Dodajte rižu i umućena jaja, pa pržite nekoliko minuta.
Umiješajte piletinu, pripremljeni sos, bosiljak i mladi luk.
Sve zajedno pržite još nekoliko minuta, pospite vlascem i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.