Pržene gljive sa bosiljkom u octu

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 3 minuta
Pržene gljive sa bosiljkom u octu

Sastojci

Gljive:
450 grama
Bosiljak:
1 kašika
Ocat:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte luk i pecite 2 minute.

  2. Umiješajte gljive, sol i biber pa pecite 5 minuta.

  3. Dodajte ocat i bosiljak. Ostavite da prija još 5 minuta a zatim skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.