Pržene gljive sa bosiljkom u octu
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Gljive:
450 grama
Bosiljak:
1 kašika
Ocat:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte maslinovo ulje u tavi, dodajte luk i pecite 2 minute.
Umiješajte gljive, sol i biber pa pecite 5 minuta.
Dodajte ocat i bosiljak. Ostavite da prija još 5 minuta a zatim skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.