Pržene gljive sa limunom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 4 minuta

Sastojci
Sok od limuna:
1/4 šolje
Peršun:
3 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Gljive:
450 grama
Biber:
Po želji
Instrukcije
U manjoj zdjeli pomiješajte sok od limuna sa peršunom, maslinovim uljem, bijelim lukom i biberom.
Stavite gljive na roštilj i pecite 5 minuta a zatim ih premažite sa smjesom od limuna.
Pecite gljive uz povremeno okretanje još 5-8 minuta ili dok ne omekšaju.
Premažite ponovo sa smjesom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.