Pržene gljive sa limunom i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 4 minuta
Pržene gljive sa limunom i bijelim lukom

Sastojci

Sok od limuna:
1/4 šolje
Peršun:
3 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Gljive:
450 grama
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U manjoj zdjeli pomiješajte sok od limuna sa peršunom, maslinovim uljem, bijelim lukom i biberom.

  2. Stavite gljive na roštilj i pecite 5 minuta a zatim ih premažite sa smjesom od limuna.

  3. Pecite gljive uz povremeno okretanje još 5-8 minuta ili dok ne omekšaju.

  4. Premažite ponovo sa smjesom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.