Pržene gljive sa limunom i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
14 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
sok od limuna
3 kašika
peršun
2 kašika
Maslinovo ulje
3 češanj
Bijeli luk
450 g
gljive
1 po potrebi
Biber
Pržene gljive sa limunom i bijelim lukom
  1. U manjoj zdjeli pomiješajte sok od limuna sa peršunom, maslinovim uljem, bijelim lukom i biberom.
  2. Stavite gljive na roštilj i pecite 5 minuta a zatim ih premažite sa smjesom od limuna.
  3. Pecite gljive uz povremeno okretanje još 5-8 minuta ili dok ne omekšaju.
  4. Premažite ponovo sa smjesom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*