Pržene jabuke
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta

Sastojci
Brašno: 
2 šolje
Šećer: 
1/4 šolje
Prašak za pecivo: 
1 kašika
Muškatni oraščići: 
1/2 kašičice
Sol: 
1 kašičica
Jaja: 
2 komada
Jabuke: 
4 komada
Šećer u prahu: 
100 grama
Mlijeko: 
1 šolja
Instrukcije
- U zdjeli pomiješati brašno, šećer, prašak za pecivo, muškatni oraščić i sol. 
- U posebnoj posudi umutiti jaja i mlijeko. 
- Izmiješati ove dvije smjese dok se ne dobije jedna glatka cjelina. 
- Izrezane jabuke potopiti u pripremljenu smjesu, pa ih peći u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. 
- Kada se ispeku,jabuke staviti na papirni ubrus, kako bi se upila masnoća, uvaljati ih u šećer u prahu i poslužiti. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.