Pržene jabuke

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Pržene jabuke

Sastojci

Brašno:
2 šolje
Šećer:
1/4 šolje
Prašak za pecivo:
1 kašika
Muškatni oraščići:
1/2 kašičice
Sol:
1 kašičica
Jaja:
2 komada
Jabuke:
4 komada
Šećer u prahu:
100 grama
Mlijeko:
1 šolja

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješati brašno, šećer, prašak za pecivo, muškatni oraščić i sol.

  2. U posebnoj posudi umutiti jaja i mlijeko.

  3. Izmiješati ove dvije smjese dok se ne dobije jedna glatka cjelina.

  4. Izrezane jabuke potopiti u pripremljenu smjesu, pa ih peći u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

  5. Kada se ispeku,jabuke staviti na papirni ubrus, kako bi se upila masnoća, uvaljati ih u šećer u prahu i poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.