Pržene šparoge s celerom

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 5 minuta
Pržene šparoge s celerom

Sastojci

Šparoge:
450 grama
Celer:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Voda:
1 kašika
Šećer:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Đumbir:
1/4 kašičice
Klice graha:
1 šolja

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte šparoge, luk i celer. Kuhajte, uz konstantno miješanje, dok povrće ne bude hrskavo, oko 5 minuta.

  3. Pomiješajte klice graha, vodu, šećer, sol i đumbir i sve saspite u tavu s kuhanim povrćem.

  4. Zagrijte, oko 30 sekundi, skinite s toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.