Pržene tikvice sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Pržene tikvice sa bijelim lukom

Sastojci

Bijeli luk:
1 kašičica
Ulje kanole:
2 kašike
Tikvice:
4 komada
Origano:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. U većoj tavi propržite luk na ulju uz konstantno miješanje.

  2. Umiješajte tikvice, origano, sol, biber i pecite 8 minuta miješajući povremeno.

  3. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.