Pržene tikvice sa kukuruzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Tikvice: 
1 komad
Luk: 
1/2 glavice
Kopar: 
1/4 kašičice
Maslo: 
1 kašika
Konzervisani kukuruz: 
400 grama
Sok od limuna: 
2 kašičice
Instrukcije
- Zagrijte maslo u tavi na srednjoj temperaturi. 
- Dodajte tikvice u tavu zajedno sa lukom i pecite dok povrće ne omekša. 
- Umiješajte kukuruze i sok od limuna. Pirjajte 1-2 minute uz konstantno miješanje ili dok se smjesa dobro ne zagrije. 
- Skinite s vatre i poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.