Prženi krompir na maslu sa lukom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 4 minuta

Sastojci
Maslo:
1/4 šolje
Krompir:
4 komada
Luk:
2 kašike
Biber:
Po želji
Cheddar sir:
3 šolje
Peršun:
Po želji
Instrukcije
U većoj tavi rastopite maslo na visokoj temperaturi.
Dodajte krompir, luk i biber u tavu. Pokopite i pecite 8-10 minuta uz povremeno miješanje ili dok krompir ne omekša.
Skinite poklopac i pecite još 6 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju.
Pospite sa sirom, skinite s vatre i ostavite malo da se ohladi.
Ukrasite sa peršunom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.