Prženi krompir na maslu sa lukom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 4 minuta
Prženi krompir na maslu sa lukom i sirom

Sastojci

Maslo:
1/4 šolje
Krompir:
4 komada
Luk:
2 kašike
Biber:
Po želji
Cheddar sir:
33/100 šolje
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U većoj tavi rastopite maslo na visokoj temperaturi.

  2. Dodajte krompir, luk i biber u tavu. Pokopite i pecite 8-10 minuta uz povremeno miješanje ili dok krompir ne omekša.

  3. Skinite poklopac i pecite još 6 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju.

  4. Pospite sa sirom, skinite s vatre i ostavite malo da se ohladi.

  5. Ukrasite sa peršunom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.