Prženi krompir na maslu sa lukom i sirom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
16 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
maslo
4 komad
Krompir
2 kašika
luk
1 po potrebi
Biber
1/3 šolja
cheddar sir
0 po potrebi
peršun
Prženi krompir na maslu sa lukom i sirom
  1. U većoj tavi rastopite maslo na visokoj temperaturi.
  2. Dodajte krompir, luk i biber u tavu. Pokopite i pecite 8-10 minuta uz povremeno miješanje ili dok krompir ne omekša.
  3. Skinite poklopac i pecite još 6 minuta ili dok krompir ne dobije smeđu boju.
  4. Pospite sa sirom, skinite s vatre i ostavite malo da se ohladi.
  5. Ukrasite sa peršunom pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*