Prženi krompir s parmezanom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
7 komad
Krompir
1 1/2 kašičica
Crvena paprika
1/2 kašičica
Biber
1/2 kašičica
Sol
3 kašika
ulje
5 kašika
parmezan
Prženi krompir s parmezanom
  1. Krompir ogulite, operite i izrežite na kockice.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte papriku, biber, sol, bijeli luk u prahu i parmezan.
  3. Izmiješane sastojke pomiješajte s krompirom.
  4. U posudu za pečenje premazanu uljem stavite krompir i pecite 45 minuta na 250 °C.
  5. Povremeno krompir promiješajte kašikom kako se ne bi zalijepio za dno pleha.
  6. Poslužite uz omiljenu vrstu mesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*