Prženi krompir s parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Krompir:
7 komada
Crvena paprika:
3/2 kasicica
Biber:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Ulje:
3 kašike
Parmezan:
5 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Instrukcije
Krompir ogulite, operite i izrežite na kockice.
U posebnoj posudi pomiješajte papriku, biber, sol, bijeli luk u prahu i parmezan.
Izmiješane sastojke pomiješajte s krompirom.
U posudu za pečenje premazanu uljem stavite krompir i pecite 45 minuta na 250°C.
Povremeno krompir promiješajte kašikom kako se ne bi zalijepio za dno pleha.
Poslužite uz omiljenu vrstu mesa.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.