- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 16.4.2012
- 1 kg
- Krompir
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 1 komad
- kora od narandže
- 10 list
- kadulja
- 4 kašika
- Maslac

- Krompir oguliti i kuhati 10-ak minuta u slanoj, proključaloj vodi.
- Narandžinu koru izrezati na duge, uske trake, a bijeli luk sitno isjeckati.
- Zagrijati tavu, dodati maslac, bijeli luk, narandžinu koru i kadulju, pa pržiti 30-ak sekundi.
- Dodati krompir, kratko propržiti uz miješanje, pa cijelu mješavinu staviti u rernu da se peče 45 minuta na 220 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!