Prženi krompir sa kaduljom i narandžom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 kg
Krompir
4 češanj
Bijeli luk
1 komad
kora od narandže
10 list
kadulja
4 kašika
Maslac
Prženi krompir sa kaduljom i narandžom
  1. Krompir oguliti i kuhati 10-ak minuta u slanoj, proključaloj vodi.
  2. Narandžinu koru izrezati na duge, uske trake, a bijeli luk sitno isjeckati.
  3. Zagrijati tavu, dodati maslac, bijeli luk, narandžinu koru i kadulju, pa pržiti 30-ak sekundi.
  4. Dodati krompir, kratko propržiti uz miješanje, pa cijelu mješavinu staviti u rernu da se peče 45 minuta na 220 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*