Prženo povrće sa rižom i susamom

Vrijeme pripreme
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
400 ml
povrtna supa
175 g
riža
1 kašika
margarin
1 kašika
susam
2 kašika
ulje
250 g
šparoge
1 komad
paprika
1 glavica
Crveni luk
400 g
gljive
2 kašika
Mljeveni đumbir
1 kašičica
Bijeli luk
3 kašika
soja sos
1 kašika
soja sos
Prženo povrće sa rižom i susamom
  1. U šerpi istopite margarin, pa dodajte supu i rižu.
  2. Kada smjesa proključa,smanjite temperaturu, poklopite posudu i ostavite da krčka, dok se tečnost ne upije.
  3. Na manji pleh stavite susam i pecite u rerni na 175°C 5-6 minuta.
  4. U međuvremenu u tavi sa zagrijanim uljem ispržite zajedno šparoge, gljive, luk, đumbir, oko 10 minuta.
  5. Kada ispržite povrće dodajte soja sos i zadržite na vatri 30-ak sekundi.
  6. Skinite s vatre, dodajte susamovo ulje i sjemenke,promiješajte,pospite sos preko riže i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*